Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning till galan

Annons

Det är tredje året som Maria Wikund är ansvarig för arrangemanget och hon räknar med att det kommer att vara utsålt till Guldklaven. I dag finns bara ett fåtal biljetter kvar.

- Intresset är det största hittills och även bland de nominerade är intresset betydligt större än tidigare. Vi räknar med att i stort sett alla nominerade också kommer att finnas på plats i Malung under galan.

I stort sett alla prisutdelare är också klara och här kan vi nämna bland annat Micke "Svullo" Dubois, Kalle Moraeus, Ann-Sophie Elwin, Kent Finell och Göran Johansson. Den senare teateramatör som gjort stor succé i Björborevyn under många år men som också spelar "Näver Jon" i Skinnarspelet sedan många år tillbaka.

- Vi kommer också ett bjuda på en hel del överraskningar i samband med galan och det kommer att finnas hemliga gäster som vi inte avslöjar i förväg, säger Maria Wiklund, som tror att årets Guldklavengala på Orrskogen i Malung kommer att bli något alldeles extra.

- Det känns som om vi hittat en blandning som kommer att göra årets gala till den kanske främsta sedan starten.

Det är svenska folket som röstat fram vinnarna tillsammans med årets jury. Guldklaven delas ut till en person som juryn utser. Det kan i princip bli vem som helst som gjort mycket för dansbandsmusiken. I år är det tredje gången detta ärofulla pris kommer att delas ut.

I samband med galan kommer en trerätters middag att serveras. För underhållningen i början svarar Tur Åke Lindkvist och orkestern leds av Malungsbördige Erik Lihm.

Lihm är mest känd för att spela med Vikingarna. Programledare blir i år liksom förra året Thomas Deutgen medan Mats Ingels kommer att vara producent för Guldklavengalan som kommer att sändas i direktsändning i radions P 4.

Efter galan blir det sedan dans på tre dansbanor till sammanlagt sex orkestrar. Man kan ta emot maximalt cirka fem hundra personer.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons