Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusning efter fiskekort förgäves

/

Annons

Sant är däremot att en stor kasse med regnbåge brast vid fiskeodlingen runt månadsskiftet november-december, förra året. Exakt hur mycket fisk som kom ut i sjösystemet vet inte Leif Olsson som driver fiskodlingen.

- Det var troligen några ton, men så mycket som fem ton var det inte, säger han till tidningen.

Leif Olsson misstänker inte att någon avsiktligt saboterat kassen, utan att det snarare handlar om något djur som varit framme.

Oavsett hur kassen gick sönder resulterade det i en stor och oväntad förlust för verksamheten.

- Det handlar något 100 000-tal kronor som gick till spillo. Jag försöker att inte tänka på eländet, det ger bara magsår.

Månaderna efter olyckan sipprade uppgifterna ut om olyckan. Ryktet spreds vidare bland fiskeentusiaster som snart kom underfund med att det nappade ovanligt bra i Sveaskogs vatten där det nya fiskekortet, Sverigekortet, gäller.

Sveaskog är Leif Olssons största och viktigaste kund. Mellan 25 och 27 ton ädelfisk per år levereras till Sveaskog. Men i det här sammanhanget får leverantören inte extra betalt.

Den extra bonusen tillfaller Sveaskog som säljer fiskekorten.

- Jag hört ryktet om det som hände uppe i Kloten, och att det sålts mer fiskekort än vanligt, säger Erik Blomqvist vid Sveaskog.

Att fiskesugna vallfärdat under våren till bland annat Nyfors bekräftar Mai-Britt Nilsson. Hon driver sedan många år driver Nyfors handel, som också är en av återförsäljarna av fiskekorten.

- Det har varit massor med fiskare här under våren som löst fiskekort. Emellanåt har det varit fullt med bilar på gräsmattorna här utanför, berättar hon.

För den lilla lanthandeln ledde olyckan i Kloten till ett uppsving i omsättningen. Men Mai-Britt känner Leif Olsson väl och är tacksam för hans del att uppgifterna om en ny olycka inte stämde.

Mer läsning

Annons