Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rusch efter Grease- biljetter

Annons

Evenemang i Gagnefs uppsättning av musikalen Grease fick strålande recensioner. Men så gott som alla föreställningar var utsålda redan före premiären.

- Vi är lite överraskade av att intresset visade sig vara så stort. Visserligen hade vi kallt räknat med att sälja nästan samtliga biljetter, men vi vågade inte tro att det skulle ske redan före premiären, säger Jan Sjönneby, ansvarig för Evenemang i Gagnef.

Efter premiären gratulerades de ansvariga och ensemblen av kommunalrådet Anders Ahlgren (c), som var mycket positivt överraskad av den stora efterfrågan på biljetter.

- 3 000 personer motsvarar 30 procent av kommunens befolkning, konstaterade han och tillade att många av biljettköparna kommer från andra kommuner.

- Ett av syftena med Evenemang i Gagnef är ju att göra god reklam för kommunen och det kan man väl påstå att musikalsatsningen uppfyller, tycker Jan Sjönneby.

En majoritet av ensemblens medlemmar är eller har varit elever i den kommunala dans- och musikskolan.

- Även om vi inte skulle klara oss utan de duktiga aktörerna från andra dalakommuner är det roligt att vi har så många Gagnefsungdomar som håller en så hög musikalisk och dansmässig nivå, säger musikskolans rektor.

Bland de speciellt inbjudna gästerna under premiärföreställningen märktes Dieter Waltzer, musikledare i Klosters, en schweizisk ort som dans- och musikskolan har utbyte med. Så sent som i somras deltog 15 dansare och musiker från Gagnef i en stor musikaluppsättning i Klosters. Dieter var mycket imponerad av Grease-uppsättningen.

Under måndagsförmiddagen såldes de resterande biljetterna, vilket innebär att samtliga ordinarie föreställningar är utsålda.

- Vi hade säkert kunnat sälja ut ytterligare tre-fyra föreställningar, konstaterar Sjönneby, som under måndagen lyckades boka in en extraföreställning den 21 november.

- Det är mycket som måste klaffa för att vi ska kunna ge en extraföreställning. Totalt är ett 50-tal personer engagerade på och bakom scenen, berättar han.

Hela satsningen beräknas gå jämnt upp ekonomiskt och omsättningen ligger kring en halv miljon kronor.

- Vi köper in en del tjänster, men de allra flesta jobbar ideellt. Bland idealisterna märks för- äldrar till ungdomar som för flera år sedan lämnat grundskolan i Gagnef och nu studerar eller arbetar på andra håll. Genom sitt arbete visar de vilket stöd det finns för den här evenemangssatsningen, samtidigt som de gör en insats för kommunen och breddar nöjesutbudet, säger Jan Sjönneby.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons