Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune Joon rörd av hyllningar

Annons

Det blev en högtidsdag i dubbel bemärkelse på tisdagen för Leksandsbröds vd Rune Joon. Inte nog med att han fyllde jämna 60. Det nya kontorskomplexet invigdes, och en vacker skulptur föreställande Spisbrödsfabrikens grundare avtäcktes.

- Jag tittade mig i spegeln i morse och frågade mig om det var slut nu.

Men så tänkte Joon efter.

- Det är nu det börjar.

Familjeföretaget har funnits sedan 1928, och nu finns alltså grundarna Jon Olof Olsson och hans hustru Anna avbildade utanför entrén i Häradsbygden. Rune och hans fru Gerd är generation nummer tre och den fjärde generationen är på gång. Dottern Annika är marknadschef och sonen Peter är bagerichef.

Rune Joon uppvaktades av både Leksands kommun, Leksands IF Hockey, företags- och styrelsekollegor men även av vänner och bekanta.

Joon talade om drömmen som gått i uppfyllelse. Styrelseordförande i Leksandsbröd, Bengt Gabrils, rosade familjen Joon för deras enastående arbete med företaget.

Det nya kontoret, där bara tillbyggnaden mäter 500 kvadratmeter. Lägg därtill renoveringen av gamla utrymmen. Ett vackert bygge av Skoglunds till kostnaden runt tio miljoner kronor.

Rune Joon har suttit vd för företaget sedan 1977. Dryga 25 år som inneburit fina framgångar för företaget som Rune brinner för tillsammans med hustru Gerd och barnen.

Han tillhör den positiva typen av företagsledare precis som sin far Martin. 60 år är ingen ålder. Rune fortsätter sin framgångsrika gärning. Det var inte utan att han var stolt över det nya kontorskomplexet.

- När andra bygger kontorslandskap går vi mot strömmen.

Mot strömmen ja. Det brukar vara ett framgångsrecept inte minst på aktiemarknaden, skojade Rune.

Bland prominenta gäster under öppet husdagen märktes bland andra kommunalrådet Bo Pettersson, kommunchef Göran Wigert, ordförande i Leksand Hockey Nils-Erik Johansson, hockey- vd:n Jonas Bergkvist och Skoglunds Ulf Mårtensson. För underhållningen svarade trion ur Leksandslåt och Vänner, Pellas Mats Andersson, Lars Björk och Ingemar Ihlis.

Det fikades och det minglades, och alla ville de hylla Rune Joon.

- Jag är helt överväldigad, och så många presenter. Som det känns nu måste jag bygga ut därhemma. Det är helt enormt.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons