Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rundvirke Poles trefaldigar sitt skadeståndskrav

Annons

Rundvirke har via sin advokat Leif Andersson höjt skadeståndsanspråket från 3,5 miljoner till 10 729 000 och ränta från den 12 november 2001.

- Men man kan ju säga att eftersom de sökte förlikning så medger de fel, sa Rundvirkes vd Tommy Karlsson nyligen till Nya Ludvika Tidning.

Banverket var tidigare, i oktober 2002, inte berett att förlikas med impregneringsföretaget Rundvirke Poles i Ludvika. I stället inleddes en långbänk där Banverkets jurist begärde uppskov efter uppskov.

Den som känner Tommy Karlsson vet att detta är helt fel metod mot honom. Han sporras av sådana utmaningar.

Tvisten uppkom i juni 2001, efter att Banverket gett konkurrenten Industrial Quality Recyclings, IQR, i Trollhättan uppdraget om destruktion av runt 70 000 kasserade impregnerade järnvägssliprar.

Rundvirke, som var övertygat om att det lämnat lägst anbud, begärde ut anbudshandlingarna och fann då att konkurrenten getts möjlighet att ändra sitt anbud efter nya förutsättningar. Det strider mot lag om offentlig upphandling.

Ludvikaföretaget anser sig ha ett bra bevismaterial.

Att de nu trefaldigar skadeståndsanspråket beror på att Rundvirke funnit att Banverket sänt betydligt fler stolpar till konkurrenten Industrial Quality Recyclings för destruktion än de 70 000 anbudet omfattade.

Rundvirkes nya krav innebär att Banverket nu fått fram till den 9 mars på sig att svara och därefter kan domaren Ronny Eriksson vid Falu tingsrätt sätta ut tvisten till förhandling med ytterligare ett par lagkunniga vid Falu tingsrätt.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons