Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ruggig premiär skrämde inte simskoleelever

Annons

Hela vintern har de väntat på att få ta de första simtagen i simskolan vid Högbergsdammen. Åtminstone några av dem och vid gårdagens premiär kunde varken kyla eller regn stoppa sommarens första simentusiaster att kasta sig i spat.

- Jag har redan badat flera gånger i år och jag bryr mig inte om att det är kallt, sa Jessica Jarl efter att hon huttrande tagit sig upp ur det kalla vattnet.

Tio elever av fjorton dök upp till årets första simlektion som började med instruktioner i simning uppe på torra land. Först efter en stund var det dags att bekanta sig med vattnet.

- Egentligen är det för kallt att bada i dag men vi försöker få alla att i alla fall närma sig vattnet, förklarade simläraren Emeli Nilsson.

Simskolan som anordnas av Mockfjärds intresseförening och Gagnefs OK pågår under två sommarveckor. Till sin hjälp har Emeli Nilsson de två assistenterna Sofia Lundin och Hanna Larsén som är anställda av kommunen.

Förutom den första grundläggande tekniken i simning fick simskolebarnen i går lära sig lite om badvett. Man skvätter inte på kompisarna, man puttar inte någon som står på bryggan och man låter bli att knuffa kompisar i vattnet.

- Många är väldigt rädda för vatten så det handlar mycket om att bara få vänja sig vid det och känna att det inte är farligt, sa Emeli Nilsson.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons