Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

RPG-gruppen på resa i Västmanland

Annons

RPG-gruppen i Vasakyrkan har gjort en resa i Västmanland. Först besöktes Östanbäcks kloster utanför Sala där gruppen deltog i en morgonbön. I klostret finns ett tio-tal munkar inom Svenska kyrkan som följer Benedikts klosterregel. En av de verksamheter munkarna ägnar sig åt är att tillverka vaxljus för olika ändamål, i ljusboden gavs möjlighet att göra inköp av bland annat ljus och ljusstakar i smide.

Nästa anhalt var Västerfärnebo där förmiddagskaffe intogs i Svenska kyrkans församlingsgård.

Färden gick vidare till Engelsberg och Oljeön. Överfarten till ön skedde med färjan Petrolia och en guide berättade humoristiskt och trevligt om den verksamhet som bedrevs i Engelsbergs oljefabrik från 1875 och 50 år framåt i tiden. Oljeön blev årets industriminne 1999.

Lunchen intogs i Fagersta och därefter styrdes kosan till Norberg. Där gjordes ett besök i kommunhuset där stora samlingssalens fondvägg pryds av en detaljerad huggen träfris som föreställer livet i Norberg från dåtid till nutid.

Dagens sista besöksmål blev hembygdsgården Karlberg som har en ansenlig mängd kulturföremål och byggnader. Där avnjöts även eftermiddagskaffe, och alla samlingarna tilldrog sig stort intresse.

Chaufför var Lars-Erik Olsson, som även hade planerat hela den trevliga resan som också gynnades av uppehållsväder även om vädret var mest mulet.

Mer läsning

Annons