Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roxnäs udde - rekreation med livskvalitet

Annons

Marie och Ulf Beckéus driver Runns Sjöbod med servering,

kanot- och kajakuthyrning på Roxnäs udde.

Premiär för två entusiastiska sommarföretagare! Marie, fritids-pedagog och Ulf, rektor och kanotist förverkligar idéer och fritidsintressen.

- Jag gillar caféservice och Ulf, hängiven kanotist ville testa kanot och kajakuthyrning i Roxnäs.

Paret Beckéus kontaktade Bert Wiklund, ordförande i föreningen Roxnäs uddes aktiva styrelse.

- Det ena gav det andra. Vi såg möjligheter med Roxnäs, bestämde oss för att köpa en arbetar-bod och serveringsattrialjer. Till detta lades ett antal kanoter och kajaker. Sommaren är här! Kom och njut i Roxnäs, tycker Marie, som från varma och kalla drycker, läskande glass och annat gott planerar utökat sortiment.

Roxnäs uddes nya utformning, med gästbryggor för småbåtar, kanotbryggor, kiosk och start för veckoaktiviteter invigdes nyss med klipp av "vattenblå" snören och gästbesök av passagerarfartyget Slussbruden.

Bert Wiklund i föreningen Roxnäs udde sparade pengar, sökte och fick EU-bidrag till Roxnäs nya båtbryggor.

- Underbart. Irene Björk, centerpolitiker som motionerat om Roxnäs uddes möjligheter känner glädje över områdets nya struktur.

Idella tålmodiga krafter har enats om Roxnäs uddes framtidsperspektiv. Näringsliv och boende tar gemensamt ansvar. Sett i perspektiv glesbygdsengagemang, kan Roxnäs jämföras med samma ögon - gott tätortsengagemang, där alla drar sitt strå till stacken. Livskvalitet och rekreation går hand i hand kring Roxnäs udde.

Sommarens aktiviteter väntar med sol och bad, jympakvällar och Qi Gong. Båtfolk, cyklister, småbarnsfamiljer letar sig gärna till Roxnäs udde.

Det planeras kajakträffar och storfest med mc-folket i Twin Club. Under augustis Runn-

dagar står Roxnäs udde i fokus för natursköna upplevelser.

- Vi försöker hitta en rad samarbetspartner, påpekar Bert Wik-lund. Nästa år väntar ett stort kajaksymposium med skandinaviska gäster.

Pärlan Roxnäs udde vid Runns vackra innerskärgård har mycket att bjuda...

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons