Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rovdjurstankar

Annons

Mänskliga rättigheter

Mycket tal om och försvar för mänskliga rättigheter i diktaturstater och inflyttade människors rätt i Sverige. Men vi som bor och lever här! Vilka är våra rättigheter?

Urbefolkningen

Hur ska vi skydda landsortsbefolkningen från stadsmänniskornas inflytande på vårt levnadssätt? Européernas (EUs) syn på vårt sätt att leva? Vi, som bor i landsorten i Sverige, vart har vårt inflytande tagit vägen och vår möjlighet att påverka vår egen livssituation?

Egendomsbalken

Har vi inte rätt att skydda vår egendom? Hundar, getter, får, renar, ja all vår egendom, bin, våra odlade växter, och så vidare. Våra hus, trädgårdar, bilar, båtar, ja allt, som vi äger mot obehörigas angrepp? Visst har vi den rätten, i lagen, men i praktiken?

Demokrati, majoritet och beslut.

80 procent av befolkningen bor i stadsplanerade områden, som har majoritet i riksdagen och andra beslutande organ. Vi som drabbas av rovdjur (vi på landsbygden) måste få möjligheter att skydda våra rättigheter, de mänskliga, och vår egendom. Den finns ingen logik i att stadsbefolkningen ska styra våra livsvillkor på landsbygden beträffande bland annat en okontrollerad rovdjursutvecklingen i vår livsmiljö. I dag sker detta på överordnad nivå, där insikt saknas om oss landsbygdsmänniskor och våra livsvillkor. En ändring måste komma tillstånd. Våra livsvillkor måste vi kunna styra och sköta på lokal nivå.

LARS-OLA MICHELGÅRD

Mer läsning

Annons