Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rotary firade 40 år i Rättvik

Annons

Rotaryklubben i Rättvik firade häromdagen sitt 40-årsjubileum på Stiftsgården med god mat och ett fint musikprogram av Ludvig Ohlnér, elev vid Rättviks gymnasium. Tillsammans med övriga Dalaklubbar arbetar Rättviksklubben för bistånd och kamratskap, världsförståelse och fred.

Rättviks Rotary har under de senaste 20 åren varit engagerad i ett världsöverskridande folkhälsoprojekt för utrotning av barnförlamning. Resultatet har varit glädjande. När projektet startade drabbades årligen drygt 350 000 barn av polio. I dag finns bara några hundra poliofall i hela världen.

Klubben har också varit engagerad i rörelsens internationella stipendieprogram som gett Rättviksungdomar möjlighet att studera i ett annat land.

Ett annat viktigt projekt har varit Läkarbanken, som arbetar för att tillhandahålla hjälp med frivilliga doktorer under kortare tid i u-länder. Klubbmedlemmen Lars Gunnar Tysk har i detta projekt arbetat som tandläkare.

Sven Granath berättade på jubileet om klubbens 40-åriga historia alltifrån starten med Jan Persson på Lantbruksskolan.

Klubbens nuvarande president Sune Garmo skildrade rörelsens i dagarna 100-åriga historia med nu över 30 000 klubbar i världen.

Från Orsa till Kreta

Mer läsning

Annons