Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstfiske i vargfrågan

Annons

Svar till Rolf Gunnarsson,

den 9 februari

Att Rolf Gunnarsson gör sig till talesman för hela moderata partiet i rovdjursfrågan, är väl övermaga och populistiskt så det förslår. Naturligtvis rör det sig mer om röstfiske än seriöst uttalande, då han skriver att "jag och vi moderater i riksdagen har ett glasklart ställningstagande att ett rimligt antal djur ska få skjutas i vargtäta områden. Det är min och den moderata uppfattningen", avslutar han sitt inlägg med.

Det är ett påstående som kan ha en helt motsatt effekt än det önskade.

För det första tror jag inte moderaterna är ett homogent parti att alla har samma åsikter i den här frågan. Vidare är det stor skillnad mellan ett riksdagsval och åsikter i enskilda frågor. Jägarna är i alla fall en minoritet av väljarkåren. Jag betvivlar därför starkt att RG har mandat att framföra sina åsikter från ett helt enat parti.

Att fullt bevisat tjuvskytte pågått, verifieras av de avskurna sändarhalsband som hittats. Vill vi verkligen ha samma jubelkör här som i Jämtland, över att de sista två vargarna skjutits?

Jag råder Rolf Gunnarsson att läsa insändaren från signaturen "Skogsägare" på insändarsidan samma dag (9/2) och att ta del av Christer Wahlbäcks uttalanden i artikeln i tidningen den 7 februari.

Då kanske han inser vådan av att ge sig in på områden som han inte behärskar. Inse att stora rubriker och att "gå på huset när det är mörkt", är två skilda saker. Det senare är ju modigare än att fiska röster i spalterna.

ELOF ROOS

Mer läsning

Annons