Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röster håvades in

Annons

Smäktande valtal på torget i all ära. Men nog är det betydligt trevligare att mingla i solgasset vid en sjöstrand, grilla korv och fiska.

Det tyckte i varje fall s-riksdagsmannen Per-Erik Granström från Ludvika som var en av dem som befann sig vid Hjulstocksviken i lördags:

- Jag tycker det är bättre när folk kommer fram i ett sådant här sammanhang och ställer frågor och man får chansen att diskutera saken.

Denna natursköna plats som i ordningställts av det idoga byalaget i Hagge hade nämligen socialdemokraterna i den västra föreningen sett ut till sitt röstfiske.

Här handlade det om fiske i dubbel bokstavlig bemärkelse. Allmänheten var inbjuden att fiska ädelfisk helt gratis i den lilla sjön.

Och medan trivseln bredde ut sig bland allmänheten var det tänkt att socialdemokraterna skulle bjuda på sin allra charmigaste sida och ragga väljare.

Kort sagt, här var avsikten att fiska röster.

- Ja visst är det så, att det handlar om röstfiske är ingenting att hymla om, påpekade partibröderna Jörgen Lindkvist och Harry Rosengren.

Det var dock si och så med fiskelyckan. Visserligen fick ett av partiets tunga namn i kommunen fisk, Roger Hemming. Likaså Lars Edvall från Vinarn.

Men i övrigt var det nästan lika glest mellan fångsterna som den breda allmänhetens företrädare. Snarare dominerades platsen av partiföreträdare.

Harry Rosengren var dock optimistisk och räknade med ungefär lika många besökare som är snittet vid torgmötena, runt 50 personer.

- Vi kommer ju att vara här hela eftermiddagen, och det har ju faktiskt kommit en del. Det är ju ett tiotal där borta på andra sidan.

Sade Rosengren och pekade mot de andra bryggorna på den motsatta sidan av Hjulstocksviken.

Men det visade sig att bland dessa fanns det fiskare som inte hade en aning om socialdemokraternas arrangemang och som löst sina fiskekort.

- Vi brukar åka hit ibland för att det är så fint. Att det var gratis fiske här i dag kände jag inte till, förklarade Ann-Marie Gustavsson från Smedjebacken med överraskning i rösten.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons