Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstar (s) för en utbyggnad i Falun?

Annons

För två veckor sedan, kunde vi läsa i NLT att en helt ny byggnad, ett nytt akutvårdsblock planeras på Falu lasarett till en kostnad av 210 miljoner kronor.

Lasarettsledningen och landstingsfastigheter står bakom förslaget och fastighetschefen vill helst sätta i gång bygget direkt. Det är bara för politikerna i landstinget att hosta fram finansieringen.

Det finns stora skäl att antaga att dessa 210 miljoner är en ren glädjekalkyl för att få i gång bygget.

Slutnotan kommer säkert att passera 300 miljoner.

I landstingets tidning Inblick nr 6, kan man också läsa att man har stora problem med att ta emot patienterna på akuten i Falun.

Lokalerna är anpassade för 27 000 besök och man tar i dag emot 40 000 besökande årligen.

Detta teg man om när man på landstingsfullmäktige i juni beslöt att lägga ner nattakuten i Ludvika med drygt 3 000 besök årligen. Tvärtom, det skulle inte bli några som helst problem att ta emot dessa 3 000.

Ledande socialdemokrater i Västerbergslagen har sagt till mig att om de vetat att besparingen på att stänga nattakuten i Ludvika bara skulle bli knappt tre miljoner så skulle de aldrig ha röstat som de gjorde.

Därför undrar jag hur (s) i Västerbergslagen hanterar förslaget om ytterligare minst 210 miljoner för utbyggnad av Falu lasarett?

BERNDT EKSTRÖM (M)

Mer läsning

Annons