Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röstade för nedläggning

Annons

Sossarna och vänstern bestämde att nattakuten i Ludvika ska läggas ner. Den här gången fick de också stöd av folkpartiet och kristdemokraterna.

Folkpartiets representant sa efteråt att "nu får jag åka hem och skämmas". Det tycker jag alla som svek borde göra.

Moderaterna och centern gjorde allt i debatten för att behålla nattakuten och vi var de enda som i voteringen röstade för att behålla akuten nattetid. När det i landstinget blir förslag om att lägga ner verksamhet i Ludvika så sviker alltid framför allt "våra" sossar. Ivan Eriksson, tung sosse från Grängesberg, lyste med sin frånvaro och ersattes av en sosse från Avesta.

Dessa landstingspoIitiker från Västerbergslagen både agiterade för nedläggning och röstade för nedläggning av nattakuten: Carin Runeson (s), Bengt Stelin (s), Birgitta Granström (s), Maud Karlsson (s), Sten G Johansson (v).

Följande teg i debatten men röstade för nedläggning av nattakuten: Folke Thelin (s) och Philip Stenwall (fp).

Dessutom röstade Ivan Erikssons ersättare från Avesta för nedläggning. Att befolkningen i Västerbergslagen inte företräds av folk från det egna området är tråkigt.

En timme efter nedläggningsbeslutet så donerade ett extrainsatt landstingsstyrelsemöte 800 000 kronor till Wasastiftelsen för projektet Rent Spel. Moderaterna och Centern reserverade sig mot beslutet.

Att Ludvika ska ta över dagortopedin från Avesta tror vi inte på förrän vi ser att det blir verklighet.

Berndt Ekström (m)

Mer läsning

Annons