Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta mot slavhandeln

Annons

Enligt FN lever nio miljoner människor under mer eller mindre slavliknande förhållanden. Omkring en halv miljon människor säljs i Europa varje år.

Människohandel är ett problem som finns i alla länder, men som inte många vet om. Unga flickor och pojkar från fattiga länder säljs som handelsvara till rika i Europa.

Det är ofattbart att ingen gör någonting åt slavhandeln.

Barn och kvinnor säljs på en gömd marknad för att behaga en allt större sexindustri. Systemet finns i alla länder - det är pengar som styr.

Utsatta människor blir en handelsvara och inget enskilt land kan stoppa den.

FN har tagit en konvention mot organiserad brottslighet över gränserna, där sexhandel med kvinnor och barn finns med, men det räcker inte.

Vi kan och måste göra mer. Det behövs gemensamma lagar i Europa för att stoppa denna fruktansvärda slavhandel. En slavhandel som varje dag omsätter miljarder kronor.

Den 13 juni är det val till Europaparlamentet. Då avgörs vilken politik EU driver för att stoppa slavhandeln. Därför är det viktigt att du röstar.

Rösta för ett rött Europa där rättvisa och solidaritet är ledord i stället för det nuvarande blåa, kalla och hårda Europa.

SSU Dalarna hoppas att du använder din rö(s)trätt!

VIKTOR ZACKRISSON

Mer läsning

Annons