Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta för ett Europa fritt från sexhandel

Annons

Enligt FN lever nio miljoner människor under mer eller mindre slavliknande förhållanden. Omkring en halv miljon människor säljs i Europa varje år.

Människohandel är ett problem som finns i alla länder, men som inte många vet om. Unga flickor och pojkar från fattiga länder säljs som handelsvara till rika i Europa, vilket är hemskt och sjukt i sig. Sjukare är dock att ingen gör någonting åt slavhandeln!

Barn och kvinnor säljs på en gömd marknad för att behaga en allt större sexindustri. Systemet finns i alla länder och det är pengar som styr.

Utsatta människor blir en handelsvara och inget enskilt land kan stoppa det. FN har tagit en konvention mot organiserad brottslighet över gränserna, där sexhandel med kvinnor och barn finns med, men det räcker inte!

Vi kan och måste göra mer. Det behövs gemensamma lagar i Europa för att stoppa denna fruktansvärda slavhandel, en handel som varje dag omsätter miljarder kronor.

Den 13 juni är det val till Europaparlamentet. Då avgörs vilken politik EU kommer att driva för att stoppa slavhandeln. Därför är det viktigt att du röstar.

Rösta för ett rött Europa där rättvisa och solidaritet är ledord i stället för det nuvarande blåa, kalla och hårda Europa. SSU Dalarna hoppas att du använder din rö(s)trätt!

CHARLOTTE KNÖÖS

Mer läsning

Annons