Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rosita älskar att spela revy

Annons

Efter avslutade studier på lärarhögskolan reste Rosita till USA för att arbeta som au pair och kolloledare. Efter återkomsten till Sverige började hon att arbeta som lärare i Stockholm där hon mötte den stora kärleken i Vansbropôjken Bengt Hellberg. Efter en tid gick också flytten hemåt.

Numera sitter Bengt, som är en timid och tålmodig make, snällt om kvällarna och till sin stora förfäran hjälper Rosita med att läsa in roller, gärna på järnamål, eftersom Rositas stora passion är att medverka i revyer. I mer än 35 år har hon deltagit i sång- och musikgruppen "Spanjorerna" och tillsammans med pappa, dragspelaren Alf Bergquist, har hon sedan barnsben rest omkring och sjungit.

Rosita är engagerad i Vansbro Barnens Dags-förening och i Musikföreningen där hon också är ordförande. Däremellan hinner hon både studera och sticka emellan med en och annan resa som redan innan den ens påbörjats följs upp av planeringen inför nästa. Värt att avslöjas är också att Rosita gärna plockar fram cittran för att riva av diverse upphottade religiösa melodier, ackompanjerad av lillsyrran Marita på mollcittra. På vintern tar hon gärna fram skidorna med den årliga ambitionen att åter blåsa liv i den tidigare så framgångsrika banan som längdskidåkerska. Nåja, den största meriten är en förstaplacering i ett klubbmästerskap med ett okänt antal deltagare, Men ändå...

Högtidsdagen firar Rosita hemma i Källbacken tillsammans med maken Bengt, barnen Lisela och Alex, delar av tjocka släkten och inte att förglömma, kaninen "Ninen". Mamma Lisa och pappa Alf får nöja sig med att på avstånd skåla i Sangria eftersom de befinner sig på sin årliga vinterflykt från landet och i stället njuter av tillvaron i sitt hus på Gran Canaria.

Mer läsning

Annons