Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rörigt i skolstyrelsen: Inget beslut om personalminskningar togs

Annons

Det blev ett rörigt beslut om personalminskningar inom skolan då miljöpartiet inte var på plats:

- Det var en väldig debatt i skolstyrelsen och efter votering vann oppositionens förslag med åtta röster mot fyra. Det blev nej till personalminskningar, säger skolstyrelseledamot Lars-Gunnar Karlsson, v, som själv valde att inte delta i beslutet.

Tidningen skrev i lördags om att skolan måste spara 35 miljoner kronor nästa år och att det, efter beslut i skolstyrelsen, framför allt ska ske genom personalminskningar.

Så var dock inte fallet. Då miljöpartiets två representanter i skolstyrelsen inte dök upp på mötet gick beslutet mot majoritet-en. Frågan bordlades, då oppositionen - de borgerliga partierna tillsammans med vänstern - tyckte att det behövdes mer tid för att ordentligt utreda besparingsalternativen:

- Det här är en markering att frågan inte är ordentligt utredd. Den är dåligt beredd av majoriteten och vi måste titta över underlaget en gång till, säger Lars-Gunnar Karlsson.

- Stora pensionsavgångar är att vänta inom skolan, och vad ger det här för signaler till lärare som vill flytta hit?

Det som presenterades på presskonferensen efter avslutad skolstyrelse var således inte skolstyrelsens beslut, utan majoritet-ens motförslag. I augusti ska dock kommunens allmänna utskott, KSA, ta ställning till båda budgetförslagen:

- Det är majoritetens uppfattning, säger skolstyrelsens ordförande Ragnar Kroona, s, om förslaget att skolans personalstyrka måste minskas med 80 personer:

- Vi utgår från att KSA accepterar vårt förslag. Det är den politik vi har enats om och det är en fortsättning på fullmäktiges beslut, säger han.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons