Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rör på er, ungdomar"

Annons

Satsningen på motion går under namnet Föreningshjulet, och redan har några föreningar hunnit besöka skolorna.

- Vi har lagt in skolbesöken så att det passar med föreningarnas ordinarie säsong. De har också spridits ut så att det kommer besök regelbundet under hela läs-året. Finalen blir i maj och då är det fotboll på programmet, berättar Peter.

Huvudsyftet är alltså att få eleverna att röra på sig mer. Ett annat syfte är att visa bredden på idrottsutbudet i Orsa och att det säkert finns något som den enskilde eleven kan vara intresserad av.

- De föreningar som besöker skolorna har också fått direktivet att deras besök ska rikta sig till alla barn och inte vara en elitsatsning, förklarar skolchefen Lasse Liljedahl.

Att intresset är stort för föreningsbesöken intygas av idrottsläraren Anders Lindkvist.

- Föreningshjulet har hittills varit otroligt lyckat och tagits emot jättepositivt av eleverna, konstaterar Anders.

Anders betyg underströks av den entusiasm som ett gäng flickor visade när Olof Herko och Micke Myrlund från Ovansiljans BTK presenterade bordtennisens grunder för Kyrkbyskolans elever.

- Vi har märkt ett klart ökat intresse för bordtennis efter JO Waldners OS-framgångar. Klubben har i dag cirka 140 medlemmar och det är ungefär vad vi orkar med nu, berättar Olof Herko.

Även Anders Lindkvist har märkt av "Waldner-effekten".

- Bordtennis är oerhört populärt under rasterna och vi har fått köpa till fler bord för att svara upp mot intresset.

Initiativtagaren, Peter Lundin, är själv engagerad i innebandy och där han man redan sett resultat av deras presentation i skolorna.

- Vi har fått flera nya spelare plus en ledare och det stämmer överens med vårt mål att höja folkhälsan genom att få barn i rörelse.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons