Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rör inte terapin"

Annons

- Först har de burit ut möblerna, byggt om till kontor och burit in nya kontorsmöbler för miljoner samtidigt som gamla och sjuka tvingats flytta ut till nya boenden som inte varit byggda som äldreboenden när de en gång byggdes.

- Nu är det dags att PRO ryter ifrån. Nyligen stängde de matsalen på lördagar och söndagar, nu ska personalen bort från terapin. Vad blir nästa steg för att mota bort oss? Men ett äventyrsbad har de råd med men det har vi pensionärer ingen glädje av, säger Gösta Lunden som bor på Kvarngatan.

Erna Kunz som bor på Notgården, tre dagar i veckan besöker hon terapin saknar nästan ord över sparförslaget.

- Vi som träffas här har slitit hela våra liv och betalat skatt. Vi betalar skatt nu också men nu ska de ta ifrån oss den enda mötesplats och verksamhet som finns, säger Erna som inte för ett ögonblick tror att det går att hålla verksamhet för handikappade och pensionärer utan personal som håller samman verksamheten och ser till att alla grejor finns.

- Och flickorna som jobbar här gör allt för oss. Påskfester, mannekänguppvisningar. Vi har jättekul, säger Majy Björk.

Ett 20-tal personer besöker terapin varje dag, ett par olika grupper finns det.

Förutom sedvanligt handarbete, bingo och matlagning så ordnar personalen olika resor som den som nu planeras till Bergslagsodlingar.

Terapin ger lite guldkant i den grå vardagen.

- Och vem ska hjälpa mig att trä på tråden på nålen, frågar sig en av pensionärerna vars synskärpa behöver denna lilla hjälp för att handarbetets resultat ska märkas.

- Jag har gått på terapin sedan 1997, den får de inte ta ifrån oss, klargör Maj Andersson som med sin rollator får en liten utflykt över gatan till terapin flera gånger i veckan.

- Personalen är guld värd för oss. Det går inte att ha terapin öppen utan personal, summerar Erna Kunz som förutsätter att politikerna i vård- och omsorgsnämnden lyssnar och förstår.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons