Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte min buss!

Annons

I den kollektivtrafikutredning som just nu är ute på remiss föreslås en ökad turtäthet på tre av våra busslinjer. Bussarna kommer att trafikera dessa linjer var tjugonde minut.

Jag kan ifrågasätta om det finns tillräckligt många resenärer för att ha så täta turer mitt på dagen. Däremot är det naturligtvis bra på mornar och eftermiddagar.

Ökningen av turer sker för att få fler att välja att åka kollektivt. Linje 609 från centrum till Färjegårdarna får däremot en neddragning av antal turer, enligt det förslag som är ute på remiss.

Bussarna går i dag en gång i timmen, utom på mornar och sena eftermiddagar då vi som bor i Årby och Färjegårdarna har några extra turer. Det innebär att bussarna då går en gång i halvtimmen.

Dessa extraturer är viktiga för att möjliggöra för arbetspendlare samt skolelever att kunna åka kollektivt till och från jobbet respektive skolan. Dagtid är det däremot omotiverat med extraturer.

Årby/Färjegårdarna ligger endast 3,5 kilometer från centrum och därför torde det vara rimligt att området har en bra kollektivtrafik.

Beslut är fattat om att bygga radhus efter älven och nu är ett förslag ute på remiss om ytterligare sex till tolv hustomter mitt emot Färjegårdarnas dagis.

Jag anser att man får konstiga signaler om kollektivtrafiken dras ner samtidigt som området ska utökas med fler boende.

Extra turer kostar pengar, så skär gärna ner något på de andra turerna under dagtid. Men låt oss ha kvar våra extraturer. Jag tänker bevaka att vi får behålla våra bussar.

ULLA OLSSON (M)

Mer läsning

Annons