Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röngård årets Rättvikskvinna

Annons

Årets kvinna i Rättvik blev mångåriga barndagvårdare Inger Röngård. Hon prisades inför drygt 100 deltagare i firandet av kvinnodagen på Kulturhuset.

- Otroligt. Jag trodde inte det var sant när jag fick reda på det, säger hon.

I 27 år har Inger Röngård arbetat som dagbarnvårdare i Vikarbyn. Under åren har hon omhuldat totalt 45 barn i sitt hem på Trollskuruvägen.

- Nu är de äldsta "barnen" i 30-årsåldern och har till och med egna barn. Jag trivs mycket med mitt jobb och så länge det finns barn - och vi barndagvårdare får bli kvar - fortsätter jag, säger hon.

Under lördagen fick en synligt rörd Inger Röngård ta emot kvinnopriset inför hundratalet applåderande deltagare i kvinnodagsfirandet.

- Pirrigt och nervöst. Jag är mycket glad. Tänk att det blev just jag, säger hon.

Kvinnodagsfirandet fortsatte med en föreläsning av den kvinnliga prästen Joy Faith-Kronenberg från Sydafrika, som för närvarade tjänstgör i Malung. Hon berättade bland annat om det barnhem hon startat i Kapstaden. Afrikanske musikern Alhagie Cham och elever från estetiska programmet i Rättvik framförde afrikansk sång, musik och dans. Arrangörer av firandet av kvinnodagen var kulturnämnden, studieförbunden, politiska partier, kyrkor och föreningar i Rättvik.

MATS LAGGAR

0248-130 05, 070-694 87 40

mats.laggar@falukuriren.se

Mer läsning

Annons