Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondellen - bara ett klubbslag borta

Annons

Enligt vad Vägverket tidigare uppgett till tidningen ska rondellen byggas. Men, bara om kommunen lånar ut fem miljoner kronor.

Vägverket rullade bollen till kommunen som fick fundera på om kommunkassan tål ett penninglån av den digniteten. Centern har högljutt protesterat mot detta.

Men efter kommunstyrelsens senaste sammanträde har det mesta pekat på att det finns en politisk majoritet för ett rondellbygge.

Ett sista sammanträffande med Vägverket bokades dock in förra fredagen. Leif Nilsson uppgav inför mötet att han ville ha svar på två saker; om kommunen kan räkna med ränta på de utlånade miljonerna, och om det finns en tidsplan på när lånet betalas tillbaka?

I båda fallen förefaller det inte finnas några konkreta svar. Men enligt Leif Nilsson spelar detta en underordnad roll.

Rondellen anses vara viktig för såväl trafiksäkerheten som den fortsatta utvecklingen i kommunen. Han säger det inte rent ut, men det framgår att han räknar med ett ja i fullmäktige kommande tisdag.

Det skulle i så fall innebära att kommunen förskotterar fem miljoner kronor och att bygget kommer i gång i höst och att rondellen är klar till nästa sommar.

Eftersom kommunen inte får någon ränta på pengarna bedömer Leif Nilsson att totalkostnaden blir 5,8 miljoner kronor.

- Kommunens insats i rondellen blir därmed 800 000 kronor, alltså räntepengarna.

- Det betyder att vi kommer att ligga ute med cirka 100 000 kronor om året fram till att den nya vägplanen läggs 2008.

HARRI KRIIKKULA

Mer läsning

Annons