Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondellbygge vid Vasaskolan dröjer

Annons

I förslaget till budget för 2005 ville tekniska ha 200 000 kronor för att undersöka standarden på bron nära skolan.

Samtliga partier har dock strukit det önskemålet så inspektionen av bron lär inte genomföras förr-än tidigast 2006.

- Bron ovanför Vasaskolan består av tre delar. En byggdes före 1949, en 1949-1950 och den tredje delen 1959-1960. Senast bron reparerades var 1985, uppger projekteringschefen Christer Lindberg.

- Nu vill vi undersöka om hela bron bör repareras eller om vi kan ta bort någon del av bron för att minska kostnaderna. Det skulle i så fall innebära att bron blir smalare.

När kommunen har bestämt sig för hur bron ska se ut i framtiden kan det också bestämmas vilket utseende den planerade rondellen ska få.

Rondellen avses byggas i korsningen Uppfartsvägen-Vindelgatan-Furuhällsgatan. En rondell skulle öka säkerheten i korsningen som är intensivt trafikerad framför allt på morgnarna.

Då passerar många ABB-anställda, som gående, cyklister eller bilister. Till detta ska läggas alla skolbussar till och från Högbergsskolan och gående eller cyklande skolbarn på väg till Vasaskolan eller Kyrkskolan samt alla andra som tar den är vägen till centrum.

Kostnaden för en rondell har tidigare beräknats till omkring 250 000 kronor. Om bron undersöks under 2006 så är det troligt att rondellen byggs tidigast 2007.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons