Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rondell byggs vid Kajvägen?

Annons

- Vi vill att det görs en noggrann studie av om det kan byggas en rondell eller om det ska vara en korsning. Vi vill också utreda frågan om anläggande av ett gång-stråk ned mot järnvägsstationen, säger kommunalrådet Roger Stål, s.

Syftet med den nya planen, som troligen kommer att antas av byggnadsnämnd och kommunfullmäktige sent i höst, är att skapa nya byggrätter för handel och kontor.

Som NLT kunde berätta i förra veckan är tyska livsmedelskedjan Lidl intresserat av att etablera sig i området. Vissa av de befintliga näringsidkarna i godsmagasinet har redan fått sina hyreskontrakt uppsagda.

Det var bopartisten Kurt Josefsson som i kommunstyrelsen lade förslaget om en rondell i området.

- Kommer det dit någon form av affärsverksamhet, till exempel dagligvaruhandel, kommer det att bli mycket gångtrafik över vägen eftersom parkeringsytorna i området är begränsade.

- En utmärkt metod för att få ned hastigheterna är att anlägga en rondell. Dessutom fick jag gehör för ett förslag om att utreda om det kan byggas en bro över vägen eller gångtunnel för att ytterligare öka säkerheten för gående, säger Josefsson.

När NLT ber Roger Stål om hans synpunkter på Lidls etablering, så blir svaret - inga kommentarer.

- Företagsetableringar kommenterar jag när de är klara. Men syfte med planförändringen är att stärka Ludvika som köpcenter. Det här området har ju ett väldigt fint läge centralt i stan, konstaterar kommunalrådet.

Om Lidl öppnar lågprisbutik i området, lär behovet av bättre och säkrare trafikförbindelser öka dramatiskt.

- Jag har frågat i kommunstyrelsen om det är Lidl som ska komma dit men bara fått svaret att man ska återkomma till det, säger Kurt Josefsson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons