Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roligt hästläger för rullstolsburna barn

Annons

- Rabalder är min.

- Och Tingeling min.

Olivia Lindqvist och Julia Andersson, 10 och 11 år och rullstolsburna, berättar vilka som är deras favorithästar.

I sex år har de varit med på ridlägret för barn med funktionshinder.

Årets läger hölls förra veckan på Vansbro Ridskola. Från tidigt på morgonen till sent på eftermiddagen, med två ridpass och lite teori. Men allra helst skulle de rida dag och natt. Tjejerna är också med i ridklubbar hemma i Uppsalaområdet där de är flera gånger i veckan.

- Det är jättekul att få träffa alla hästar, säger Julia Andersson.

Olivia Lindqvist berättar att hästen och barnet som rider lär sig att förstå varandra. Även om en del av barnen inte kan ge signaler till hästarna med hjälp av benen. Hon berättar också att hästarna har vant sig vid rullstolarna. Elin Olsson, tränare på lägret, har positiva erfarenheter från veckan.

- Det har varit bra respons från föräldrar, bra kommunikation. Föräldrar och syskon får också vara med på lektioner. Under lägret har barnen med föräldrar bott på Snöåns Vandrarhem. Det är Riksförbundet för Rörelsehindrade barn och ungdomar, RBU, i Uppsala som har anordnat lägret tillsammans med Vansbro Ryttarsällskap. Om man har ett funktionshinder kan ridning ge bra träning i balans och stabilitet. Och så är det roligt förstås.

MARTINA FRISK

Mer läsning

Annons