Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolfgården öppen igen - rustad efter eldsvådan

Annons

Rolfgården är rustad efter branden, fräsch och nyputsad från golv till tak.

- Arbetet har tagit på krafterna, förklarar styrelsen för Rolfgården, Elsborgs stadsdelsförening, som inför sommaren tar nya tag.

- Med starkare grepp om och kring medlemmar, förklarar styrelsen som bland annat planerar en rad pubkvällar med tema.

Rolfutställningen har en hel del att ge. Besökare som aldrig glömmer den legendariske revykungen, kan i Ernst Rolfs födelsegård läsa sig till, beskåda och nostalgiskt smånynna sig in i några Rolf-melodier.

Gipsbysten, modellen av Ernst Rolf själv, står i ett hörn, som om revykungen skulle beskåda hela härligheten.

Besökare på Rolfgården får en god bild av revykungens liv och leverne, från debuten på festplatsen Surbrunn i gruvstaden Falun, till de stora stora scenerna, där Ernst Rolf dansade och sjöng sig in i svenska folkets hjärtan.

- Visst är det fint? Skönt och fräscht i alla rum, tycker serveringsflickorna Frida Lorenzon och Madelene Jonsson, som i lördags ordnade smörgåsar, lemonad och gott kaffe till Rolfgårdens besökare.

Irene Stegemann, elsborgare som driver matstället Kopparhatten och Staberg, håller i trådarna för trivsam servering på Rolfgården. Sommaren är här och med den besökande turister i Falun.

Rolfgården är en skön oas, praktiskt taget ett stenkast från centrum.

- Öppet hus varje dag, från 10 juni till 13 augusti, påpekar styrelsen, som i höst engagerar Lotta Lindbäck för ny utformning av Rolf-utställningen.

BIRGITTA KNIFSTRÖM NORDÉN

Mer läsning

Annons