Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Wittenström har avlidit

Annons

Hjälpsändningarna till det afrikanska broderlandet blev genom åren många. Han engagerade skola och samhälle i biståndsarbetet. Han var en verklig eldsjäl med hjärtat på rätta stället.

Han engagerade barnen på Ullvi skola på ett förnämligt sätt. Så sent som i luciatid invigdes skolans 6-åringar i Afrikaprojektet

Denna högtidliga ceremoni skulle alltså visa sig bli den sista under eldsjälen Wittenströms ledning. Det var för övrigt 19:e gånger som 6-åringarna på skolan invigdes i projektet.

Wittenströms engagemang i Gambiaprojektet var starkt och vida känt. Han bortgång skapar ett stort tomrum både i skola, samhälle, familj och vänkrets.

Han tände på Gambia- idén1982 när den nya läroplanen för skolan började gälla. I den planen underströks det internationella biståndsarbetet.

Wittenström var inte sen att nappa på tanken. Och sedan när hans mor, som för övrigt också sysslat med biståndsarbete, gav honom en Gambiaresa i 50-årspresent blev det början till Wittenströms fruktbara biståndsarbete.

Ett inspirerat arbete som gav honom stor tillfredsställelse.

Gambiaprojektet gav inte minst eleverna en världsbild. Det var en värdefull gärning att låta ungdomar arbeta för och ta del av ett viktigt hjälparbete för människor, stora som små, i en annan del av världen där fattigdom råder.

- Rolf Wittenström var en stark människa, säger vännen och före detta generalsekreteraren i Rädda Barnen, Håkan Landelius i Ullvi.

- Han var ett fint exempel för barnen i Ullvi skola. Nu har han gått bort och lämnar ett stort tomrum efter sig. Rädda Barnen har betraktat Rolf Wittenström som en intensiv och varm kollega som vi gärna stöttat under de senaste 15 åren i hans otroligt fina projekt i Gambia.

Under åren har skolan och Rolf Wittenström utsett tre "hederselever" i Ullvi skola. Håkan Landelius är en, en annan är LIF Hockeys vd Jonas Berg-qvist och sist i raden att utnämnas var Buba, en av förra årets deltagare i tv-programmet Expedition Robinson, som förresten kommer från Gambia.

Rolf Wittenström föddes i Hälsingland men flyttade som liten till Stockholm innan han slog sig ned i Leksand. Han tyckte om att läsa, och idrottsintresset var stort.

På senare år kom fritidshuset vid Åkerötjärn att bli ett välbesökt ställe. Där lade han gärna ned några arbetstimmar.

Närmast sörjande är maka, två söner varav en med familj samt moder.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons