Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Wittenström

Annons

Det är med stor sorg och saknad vi fått beskedet att Rolf inte finns hos oss längre. Rolf har betytt mycket för många människor, speciellt för barnen i Ullvi skola. Vi lärde känna honom som den lärare som värnade om de svaga i sin roll som speciallärare. Samtidigt brann hans hjärta även för barnen i Gambia. Han grundade "Gambiaprojektet" 1982 och har sedan dess oförtrutet arbetat för dessa barn.

Att få så många föräldrar och barn engagerade i sitt livsverk är få förunnat. Barnen fick lära sig vad solidaritet är och att skolan är en viktig del i varje barns liv. I Gambia kämpar varje familj för att alla deras barn skall få gå i skolan.

Varje höst introducerade Rolf förskoleklassens barn i Ullvi skola i detta projekt. I årskurs sex, utsågs en Afrikakommitté som var med Rolf i de flesta göromål i arbetet med allt som skulle packas i containern, för att sedan skickas vidare med destination Gambia. Han framhävde aldrig sig själv utan lät barnen vara med, ta ansvar för uppgifter och ta emot gåvor och bidrag.

Genom åren har Rolf engagerat ett antal familjer till att ta ansvar för några fadderbarn. De bidrog med pengar som gav barnen möjlighet att gå i skolan. De sista åren har eleverna själv på Ullvi skola bekostat skolgång och diverse andra kostnader för två barn. Denna insamling av pengar har skett vid det årliga lucialotteriet på Ullvi skola där många sponsorer bidragit med priser.

Vi är många som kommer att sakna Rolfs engagemang och förmåga att hjälpa både oss här i Leksand och nere i Afrika.

Föräldrar och barn

i Ullvi skola

Mer läsning

Annons