Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Trägårdh blev årets Siljansnäsare

Annons

Ett unisont ja susade genom publiken när årets Siljansnäsare utsågs på Siljansnäsdagen.

Byborna var överens: Rolf Trägårdh, alias Mr Hallevi, var definitivt rätt val.

Rätt låt vann, brukar det heta. På Siljansnäsdagen i lördags var det rätt man som vann. Omkring 200 sockenbor hade röstat på vem som skulle bli årets Siljansnäsare och över hälften var överens om att Rolf Trägårdh stod på tur.

Alla som röstade skrev också en egen motivering, så är reglerna, och den här gången haglade superlativen över Rolf som nog får finna sig i att kallas Mr Hallevi framöver. Så här skrev en av alla Trägårdhsanhängare:

"Han personifierar den typ av människor som varit Siljansnäsarnas signum i alla tider: Duktigt arbetsfolk, ärlighet, trohet och lojalitet, och en förebild för alla".

- Jag kan inte förstå att alla röstade på mig, sa Rolf i går eftermiddag när han klev av åkgräsklipparen på Hallevi och torkade svetten ur pannan för att förevigas av tidningens reporter.

- Men det är klart, man har hållit på länge här på Hallevi och kanske blivit lite av en profil, fortsatte han.

Rolf har tagit hand om idrottsanläggningen på sin fritid sedan 1971 och lagt ner oerhört mycket tid för att hålla allt i gott skick. Förra året invigdes till exempel Hallevis nya läktare och i år byttes spelarbåsen ut - givetvis med Rolf som drivande kraft.

Till vardags arbetar han som snickare på Siljansnäs sågverk som han varit troget i 39 år. Han åker gärna skidor och har hittills genomfört 23 Vasalopp. Under höstarna är det jaktäventyr i Siljansnässkogarna som gäller.

- Diplomet får hänga på väggen vid tv:n där jag har ett "diplom" sedan tidigare - ett älghorn från en udda 16-taggare, säger Rolf. Det får man nog aldrig uppleva igen...

Han lär heller aldrig mer få utmärkelsen som årets Siljansnäsare, eftersom det varje år ska utses en ny värdig vinnare. Rolf var den tredje bybon i ordningen som fick utmärkelsen årets Siljansnäsare.

Först ut för två år sedan var författaren Nils Tägt och förra året premierades landsbygdsutvecklaren Uno Lundback.

Ytterligare två priser delades ut på Siljansnäsdagen.

Lions Club i Leksand utsåg årets ungdomsledare som blev Siljansnäs IF:s skidledare Pipar Lena Karlsson.

Stipendiet ur Ingvar Wikströms minnesfond tillföll fotbollslöftet Emma Westholm, Fornby, som numera spelar på elitnivå i Gideonsbergs damlag.

Mer läsning

Annons