Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf (m) svarar Rolf (s) och Rolf (s)

Annons

Svar till Rolf Ryman och Rolf Hägglund, 23/12:

De röda skygglapparna sitter hårt på. Det enda rätta är socialdemokratisk politik, styrd av uppgörelser med kommunister och miljöpartister. Tycker duon.

Brist på poliser (ta Ludvika som ett exempel), hög arbetslöshet, höjda skatter på bensin och diesel och så höga skatter att folk har svårt att få pengarna att räcka.

Och därtill brister sjukvården i Dalarna med stora nedläggningar av sjukvården i bland annat Ludvika. Det är denna röda medicin som duon presenterar som "det rätta".

Då det gäller naturkatastrofen så noterar jag bara att någon måste ta ansvaret för hur Sverige brast i sin hjälpinsats.

Jag tycker inte att man ska knipa politiska poäng på en katastrof, men eftersom jag tillhör försvarsutskottet i riksdagen kommer jag att arbeta för att det måste till en skärpning. Och det kan knappast vara de borgerligas fel att den svenska insatsen blev vad den blev.

Jag noterar att vi moderater satsar på den så kallade arbetslinjen, där vi arbetar för att flera ska komma i jobb.

Ryman och Hägglund må föredra bidragslinjen. Vi måste också få flera i arbete för att klara pensionerna i framtiden.

Jag och vi moderater tror också att det måste till en skattesänkning. De förslag vi lagt innebär cirka 1000-1200 kronor mera i månaden i plånboken för de metallare som duon Ryman och Hägglund representerar.

Jag har en gång i tiden varit facklig ordförande, men skulle aldrig haft en tanke på att säga hur medlemmarna ska rösta. Så desperat var jag aldrig.

ROLF GUNNARSSON (M) RIKSDAGSLEDAMOT

Mer läsning

Annons