Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf Gunnarsson avgick

Annons

Sören Jonsson valdes till ny ordförande i Svärdsjö intresseförening. Han efterträder Rolf Gunnarsson som lämnar över efter två år som ordförande. Men det räcker i-en med de två åren. Gunnarsson var med redan för 14 år sedan när föreningen bildades och under sju av de 14 åren har han varit ordförande eller sekreterare.

Året har präglats av all nedläggningshot mot lansbygden som kommit under året.

Det är hot om nedläggning av Björkhagen, polisstationen, prio ett , nedskärningar av brandkåren och nu senast hotet mot bokbussen.

Hot som föreningen mött med protestlistor och uppvaktningar hos kommunen

.

Förutom att vice ordföranden Sören Jonsson valdes till ordförande valdes också Eva Engström, Pelle Forsling, Bo Lazar, Dick Smedh och Annika Stahre in som nya i styrelsen. Dessutom omvaldes Monika Backlund, Börje Svärdström, Ingela Öhrner, Hans Hansson, Olof I Larsson och Lars Eriksson.

Ett 40-tal av föreningens ungefär 200 medlemmar från företag föreningar och enskilda personer deltog i årsmötet.

SVEN HALLERDAL

023-936 57

sven.haller dal@falukuriren.se

'

Inbrott

på Mediahuset

FALUN. I lördags morse klockan 08:16 utlöstes larmet när ett fönster till ett klassrum krossades på Mediahuset vid Lugnets gymnasieskola. Om något stals ska utredas i dag.

Inbrott i fritidshus

VIKA. I fredags kväll upptäcktes ett uppbrutet fönster på ett fritidshus i Jungsbo. Bland annat hade två kikare, en kamera, verktyg och en luftpistol stulits.

Mer läsning

Annons