Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rök efter utryckning

Annons

Två sjukdomsfall som i utgångsläget krävde högsta prioritet inträffade i går förmiddag i Leksand. Först larmades ambulansen till en Leksandsskola sedan en elev svimmat.

- Ambulanserna kom med bredställ så det yrde i dammet, förklarade några förvånade, men smått imponerade elever.

Enligt ambulansföreståndare Lasse Olsson är det regel att två ambulanser skickas vid så kallade "prio ett"-fall - bara möjligheten finns.

- Det är alltid bra om det är fler som kan hjälpa till, säger han.

Ambulanspersonalen behövde inte vänta länge på nästa larm, denna gång till Faluvägen vid Missionskyrkan. Efter att i några minuter ha irrat runt och letat efter den nödställda vid Missionskyrkan i Leksand drog man söderut - till Faluvägen och Missionskyrkan i Insjön där en äldre dam väntade på hjälp.

Väl framme började det ryka om ambulansen och personalen tog det säkra före det osäkra och larmade räddningstjänsten. Även Leksands andra ambulans fick order att bege sig till Insjön.

- Bilen var på service i förrgår och hade fått nya bromsskivor. Skivornas beläggning blev överhettad och började ryka lite väl mycket, förklarar Lasse Olsson.

- Det spelar ingen roll vilken bil du kör. Kör du bara hårt och bromsar kraftigt så ryker det med nya skivor, hävdar han.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons