Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roger klarade isrally med glans

Annons

Roger Eriksson, 17 år, från Uppsälje i Järna hänger fortfarande med i tv-programmet Pole Position som sänds varje måndagskväll i ztv. Efter snart halva programserien börjar han bli en av favoriterna.

Roger var en av fem kvarvarande förare som på annandag påsk fick köra rally på isunderlag. Programmet hade spelats in på sjön Närsen norr om Björbo.

I programmet har vi fått följa från början 14 unga racingförare som utbildas till riktiga tävlingsförare. En efter en av deltagarna åker ur, eftersom programmet går ut på att det i sista avsnittet ska finnas en ensam vinnare.

Segraren får som belöning delta i tävlingsklassen JTCC (juniortouring car championchip). Vinnaren får dessutom en bil, en racingpreparerad mini cooper att tävla med och ett helt team med den svenske racinglegenden Picko Troberg som teamledare under hela säsongen.

I det tredje avsnittet i måndags ingick dels en teoridel, dels en bankörning på Närsens is. Allt skedde under överinseende av Björbobördige Fredrik Eljas, tidigare förbundskapten i rallylandslaget, brodern Olle Eljas, Björbo, och Picko Troberg.

- Roger körde väldigt bra. Han har haft nytta av isträningen i Sälen. Nu går han vidare till fjärde omgången, berättar Fredrik Eljas efter den tuffa uppvisningen på Närsens is.

Programmet Pole Position sänds på måndagskvällar.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons