Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Röda korset i Uganda

Annons

Röda Korset i Hedemora ska stödja uppbyggnaden av en Röda kors-krets Katakwis verksamhet i Uganda. Därför är nu Peter Eriaku från Röda korset i Uganda på besök i Sverige för att diskutera hur samarbetet ska se ut.

- Det pågår många olika konflikter i Uganda. Folket har gått igenom många trauman. Därför är det viktigt att hjälpa dem att få ett fungerande liv, säger Peter Eriaku som är ordförande i Röda korsets Soroti-distrikt där Katakwi ligger.

Han berättar om olika hjälpprogram som Röda korset driver i Uganda. Det handlar om allt från katastrofhjälp till upplysning om aids och ungdomsprogram.

- Men det är viktigt att börja med att bygga upp Röda korset-kretsarna så att organisationen och infrastrukturen fungerar ordentligt, påpekar han. Det är grunden för att våra andra hjälpprogram ska fungera sedan.

Och det är precis vad Röda korset i Hedemora vill hjälpa till med. Det hela är tänkt som ett utbyte mellan Hedemora och Katakwi.

- Det är meningen att vi ska lära av varandra, säger Kicki Ewert som är vice ordförande i Röda korset Hedemora.

Att Röda korset i Hedemora ska stödja en speciell krets i Soroti har varit under planering länge. Men på grund av inbördeskriget i Uganda har arbetet blivit fördröjt.

Amanda Säfström/ praktikant

Mer läsning

Annons