Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockiga, blöta "Vanå-nättar" i helgen

Annons

Vanå-nättar i fredags och lördags blev en lyckad satsning för sportlovslediga högstadie- och gymnasieelever. Ungdomarna har spelat innebandy, lyssnat på rockband, haft beachparty och provat på dykning, plus en hel del annat.

- Det gick bra, konstaterar Mats Persson på ungdomsgården Tandtrollet som med Västerdalarnas friförsamling och en del andra föreningar arrangerade aktiviteterna i Medborgarhuset.

I fredags var det ungdomscafé och disco och rockgrupper som spelade. En buss med 50 ungdomar från Malung kom på besök. Vid 23-tiden startade en innebandyturnering med tio lag. De spelade till framemot femtiden på lördagsmorgonem.

På lördag eftermiddag öppnade ungdomscaféet och sedan kunde intresserade ungdomar prova på olika aktiviteter som jazzdans, styrketräning, ju jutsu, målning och dykning. Mellan 18-20 serverades en tacobuffé och då var det fullt vid alla borden. Senare blev det beachparty i simhallen. Där spelade Henrik Björlind, Jonas Skoglund och Daniel Larsson.

- Roligt, tyckte Marco Stam och Anders Edlund som drack fruktdrink och åt glass. På eftermiddagen hade de provat på dykning och det ska det nog bli mera av, trodde de.

Runt 50 personer var med på beachpartyt. Betydligt fler, bortåt 200, gick på nattbion och såg Bond-filmen, Die another day.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons