Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockgala för äldre

Annons

En varierad publik med unga och äldre, några med rullator, kom till Wasaborg och lyssnade på Vikarbyns lilla spelmanslag, Pelle and the Poorboys, Kulturpalatsets dans och showföreställning, den kristna gruppen Coram Deo, gruppen La Bellum och så Filled och Marsken.

Bakgrunden till galan till förmån för de äldre i kommunen är en idé Elisabeth Hansson, demenssamordnare på Enåbacken, haft länge.

- Det arrangeras galor för både det ena och det andra och det är bra, men en gala till förmån för äldre har jag inte tidigare sett.

En nybildad insamlingsstiftelse, Livskällan, bildades. Elisabeth Hansson är en av stiftelsens styrelseledamöter, andra är Anders Åkerlund, Daniel Hansson, Steinar Dahl och Ewa Hall Aldegren.

Stiftelsen arbetar för att ge ekonomiska förutsättningar för att skapa trivsel, glädje och olika aktiviteter för demenshandikappade, äldre och funktionshindrade i olika boende i Rättvik. Stiftelsen arbetar även för att ge anhörigvårdare möjlighet till rekreation.

- Jag arbetar nära terapibiträde Ulla Britt Dahl och vi vet vad till exempel musik betyder för de gamla. I dag har kommunen inte råd att ge de äldre någon guldkant på tillvaron, men de äldre behöver verkligen det.

- Konserten blir grundplåten och nu kan boende från alla delar av kommunen söka pengar hos Livskällan, berättar Elisabeth.

Alla medverkande ställde upp gratis. Studieförbundet Bilda och näringslivet i Rättvik har hjälpt till att betala omkostnader för exempelvis ljud och ljus under konserten.

Det kom 140 betalande till Wasaborg i söndags. Livskällan fick in 7 000 kronor.

- Vi är jättenöjda och nu finns pengar för utflykter, levande musik och resor, säger Elisabeth.

Lars-Erik Wilkenson, konsulent på studieförbundet Bilda tyckte galan och hela arrangemanget var ovanligt lyckat.

- Rapartisten Marsken kommer från Rättvik men går estetprogrammet på Fryshuset i Stockholm. Han kom hem för galan och alla äldre satt kvar, även när Filled spelade. Verkligen kul, tyckte Lars-Erik.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons