Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockare starkast på musikgala

Annons

Det var elever i årskurs sex som mimade och dansade till låtar från kända artister.

I flera veckor har eleverna tränat på att mima och öva in danssteg inför den spännande finalen.

Och som vanligt bjöds det på en fartfylld och trivsam underhållning, med Aspebodaskolans egna småstjärnor.

Det är kul att se med vilken glöd eleverna i årskurs sex går in för sin uppgift - och vem vet, kanske det finns en och annan blivande musikstjärna i församlingen.

Bland bidragen fanns idel kända melodier som Las Ketcups The Ketchup song, Genom eld och vatten, till Carolas Fångad av en stormvind.

Det var sex rockiga killar som tog publiken med storm: Markus Mattsson, Emil Kättström, Erik Hellgren, Jimmy Johansson, Oscar Thomér och Niklas Fredling.

Det blev nämligen dubbelseger för killgänget, som bjöd på två riviga rocklåtar. Till övriga deltagares försvar ska dock sägas att killbandet hade två tävlingslåtar med mot övrigas en.

Det var ingen tvekan om att rocklåtarna gick hem hos den unga publiken. Segerlåten Renegade ned gruppen Hammerfall blev ohotad segrare.

Att rätt låt vann var det ingen tvekan om - när Melodifestivalen spelades upp för elevernas föräldrar på onsdag kväll, blev det samma segrare.

Som god trea kom Sarek med låten Genom eld och vatten framförd av Elvira Åslund-Tröger och Marie Sjögren.

Sju bidrag presenterades. Publiken bestående av elever från förskolan till årskurs sex fick rösta på det bästa bidraget.

Synd att ingen fick rösta på extranumret med förskollärarna med sångerskan Yvonne Sundén i spetsen, det var kanske allra bäst.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons