Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rockande gubbar får göra dvd- inspelning

Annons

Soul of Blues, Tjock Barry, Båldhädders och Bad Shape är fyra Orsaband som det kommer att låta om i Röda Kvarn den 27 november.

- Då blir det gubbrock hela dagen och på kvällen har vi en konsert som spelas in på dvd, berättar Jörgen Nohrin i Soul of Blues.

Folkbildaren Jörgen Nohrin jobbar till vardags åt Studiefrämjandet och det är genom studieförbundet som möjligheten att göra en dvd-inspelning blivit verklighet.

- Tanken med inspelningen är att våra band ska få tillgång till en dvd, som vi bland annat kan skicka till olika arrangörer.

- En viktig sak är också att vi med dvd:n kan se hur vi agerar på scenen och rätta till eventuella brister, säger Jörgen Nohrin.

Under inspelningsdagen kommer de fyra banden att få spela in ett par, tre låtar var under dagtid. Därefter blir det en konsert för allmänheten på kvällen.

- Elever från Orsaskolan kommer att sköta om filmningen och Bength Johnzon tar hand om ljudet. Kvällsföreställningen blir en riktig konsert där vi har Britt-Liz Jönsson som konferencier.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons