Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Roade på hemmaplan

Annons

Det kom mer publik än normalt till Orrskogen i Malung där Riksteatern gav pjäsen "Det brinner, det brinner". Det kom faktiskt så många att man fick bära in extra stolar för att alla skulle få plats.

- Det här var jättekul. Att så många kom till föreställningen. Mer folk än det brukar vara, konstaterade Barbro Christenson då vi träffar henne strax före föreställningen.

Och hon minns naturligtvis Orrskogen som en plats hon ofta besökte när hon i ungdomen växte upp i Malung.

"Det var här vi tjejer brukade stå och vänta på att bli uppbjudna", kom Barbro ihåg om platsen där vi tog bilden på hela skådespelargänget.

Och när väl föreställningen kom igång verkade också publiken trivas mycket bra. Det var en lättsam tillställning som lockade fram många skratt under kvällens lopp.

Det här är en av många föreställningar man ska ge. Teatergänget som spelade pjäsen "Det brinner, det brinner" kommer i stort sett att åka runt i hela landet och ge drygt hundra föreställningar.

Barbro Christenson har under årens lopp haft många stora framgångar som skådespelerska men det har aldrig blivit så att hon haft möjlighet att visa sina färdigheter i sin hembygd förrän nu.

I pjäsen spelade Barbro fyra roller och hennes medspelare var Ulf Isenborg, Åke Hellberg och Yvonne Wangrot som delar på ytterligare ett tiotal roller.

När vi träffar Barbro Christenson före föreställningen berättar hon att det känns litet pirrigt att gå upp på scenen på hemmaplanen. Men att det också är mycket inspirerande och roligt att vara hemma i Malung.

- Det är säkert många ansikten man känner igen, sade Barbro och så var det också. De flesta av de jämnåriga i publiken kände igen henne och det märktes att man uppskattade vad man fick se och höra. Det blev en succéartad föreställning.

Men visiten i Malung blev kortvarig. Redan tidigt på måndagsmorgonen lämnade gänget Malung för att resa vidare och ge nya föreställningar. Teaterpjäsen "Det brinner, det brinner" handlade om hur flera anlagda bränder inträffade i den lilla byn. Alla var rädda för pyromanen och många var utpekade. En spännande pjäs som fängslade publiken.

Malungsbördiga Barbro Christensons hemmapremiär som skådespelare blev mycket lyckad.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons