Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart med Pekingoperan

Annons


Vad det gäller kinabesöket finns fortfarande ett fåtal biljetter kvar även om det varit stor efterfrågan sedan biljetterna släpptes.

- I dag vet vi inte exakt hur många biljetter vi har disponibla. Kultur-och fritid har, exempelvis, bokat upp sig för ett antal biljetter, men hur många av dessa som vi får tillbaka för försäljning vet vi inte just nu. Chansen till ströbiljetter finns fortfarande, säger Katarina Holmer på Ludvika Turism.

Den som inte får tillgång till dessa unika biljetter behöver dock inte uppleva något musikaliskt höstmörker hos musiksällskapet.

Musik i Dalarna kommer troget tillbaka, denna gång 5 oktober med Högbergskyrkan som spelplats. "Violin och dragharmonika" heter programmet som, bland annat, upptar musik av Mozart, Milhaud och Schumann samt en solosonat för accordeon (dragspel med singeltoner i basregistret) komponerad av Gubaidulina. Anita Agnas är solist.

Musiksällskapets program har genom åren ofta upptagit gästsolister av yppersta märke, men den här gången riktar man också strålkastaren mot en lokal solist, grängesbergscellisten Daniel Furugren.

Med sig på Avenys scen 20 oktober har han Grängesbergs Orkesterförening som den här gången har inbjudit ungdomar från musikskolan att sitta med i orkestern i några programinslag. Trevlig satsning!

Mandolinen har mest fungerat som "uppmjukningsinstrument" för blivande violinister, men i Västerås har man tagit det förbisedda instrumentets möjligheter på allvar, vilket resulterat i Mandolinorkestern i Västerås som kommer på besök. Orkestern spelar på Aveny 10 november och får sätta punkt för en hösttermin som lovar att bli en av musiksällskapets mera spännande.

Givetvis med Pekingoperan som höjdpunkt.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons