Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivstart för nöjespalatset

Annons

Det har nu gått två månader sedan nöjeshuset Metropol vid Sveatorget invigdes.

I huset finns förutom biograf och bowling även biljard, gym, sjukgymnast och café och samt-liga delar har märkt av Borlängebornas nyfikenhet på det nya centrumsinslaget.

- För vår del har vi rivstartat och haft 30 procent fler besökare än kalkylerat, säger Ola Lindbärg vid biografen.

Förklaringen menar han är flera.

- Dels är folk nyfikna på vad som hänt i gamla Åhlénshuset, dels så bidrar bredden på verksamheter här till att locka fler besökare än om var och en skulle ligga för sig. Nu är det verksamhet i huset hela dagarna och kvällarna och det är självklart positivt för alla, tillägger han.

Samma sak noterar Bengt Pedersen vid Borlänge Biljard.

- Vi är helnöjda med att ha flyttat hit från Kupolen. Sedan vi kom hit till centrum har biljardspelandet fördubblats och antalet medlemmar i biljardklubben likaså, berättar han.

- I dagarna öppnar vi dessutom vårt internetcafé och då hoppas vi kunna locka ännu fler besökare och då kanske sådana som inte annars skulle kommit hit kommer till biljarden.

Också Bengt Pedersen menar att det är positivt med flera nöjesbetonade verksamheter i huset.

- Definitivt. Vi har många som kommer hit och spelar efter det att de bowlat eller innan de ska gå på bio.

Anders Hermansson vid City Bowling konstaterar också han att verksamheten flyter på som planerat.

- Intäkterna ligger över kalkyl, men tyvärr har också utgifterna gjort det så här långt. Men givetvis är vi nöjda och ser mycket positivt på framtiden här, säger han.

I Nöjeshuset Metropol finns också sedan tidigare gymet Svea träningscenter med en träningsyta på över 1 600 kvadratmeter. Också där rapporterar man om en ökning av antalet besökare som en följd av nyetableringarna i huset.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons