Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rivning vid Parkskolan mitt i högsommaren

Annons

-Villkoret är att rivningen börjar den 12 juli och att det är klart för slutbesiktning senast den 6 augusti. Rivningen måste ju göras när barnen inte är där, konstaterar Sören Finnström (s) ordförande i tekniska nämnden.

Övriga delar av Parkskolan har renoverats i etapper de senaste åren. Att kommunen väljer att riva det tredje trapphuset närmast gymnastiksalen med skollokaler i tre plan beror dels på det bekymmersamma ekonomiska läget, dels på att elevantalet väntas minska ganska mycket inom några år.

Med hänvisning till sekretesslagen vill Sören Finnström inte säga vilket anbud som tekniska nämnden antagit, inte heller hur många anbud som kom in och vad rivningsarbetena kommer att kosta.

Alla dessa uppgifter offentliggörs senare i juni när avtalen är undertecknade.

Nämnas kan dock att tekniska nämnden budgeterat med en kostnad på cirka två miljoner kronor. Då ingår även uppbyggnad av ny gavelvägg samt förlängning av värmekulverten och kabelstråk till gymnastikhallen.

Senare i sommar avslutas också renoveringen av de två övriga trapphusen. Vad som återstår och som ska göras nästa år är diverse markarbeten som kostnadsberäknats till ungefär fyra miljoner kronor.

Enligt de ursprungliga planerna skulle markarbetena ha klarats av i år men har flyttats fram med anledning av det ekonomiska läget.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons