Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

River hus för en halv miljon

Annons

Borlänge kommun vill göra sig av med en rad fastigheter som inte längre behövs för den egna verksamheten. Kommunstyrelsens finansutskott har i veckan beslutat att två byggnader ska rivas.

Det handlar om den gula paviljongen på fastigheten Utanfors 2.

Lokalen är idag tom, och har tidigare inrymt skolverksamhet och administration. Underhålls- behovet är stort, taket är dåligt liksom ventilationen. Om byggnaden ska finnas kvar måste en hiss installeras, till en kostnad av 2-3 miljoner kronor.

Byggnaden är från början en tillfällig lösning, en så kallad Dobel-barack. Finansutskottet har beslutat om rivning och detta beräknas kosta 350 000 kronor.

Rivning blir det också av före detta bespisningen i Tuna Hästberg. Lokalen var fram till mitten av 1990-talet bespisningslokal för skolan. I fastigheten har en hyresgäst bott, som nu valt annat boende. Fastigheten bedöms vara i mycket dåligt skick och oljepannan har frusit sönder. På vissa ställen har taket rasat in.

-Fastigheten är i dåligt skick, säger kommunalrådet Peter Hultqvist.

Rivningskostnaden beräknas till 150 000 kronor. Byggnaderna ska snarast rivas. Tunabyggen får i uppdrag att beställa arbetena.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons