Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Riv upp beslutet om en kulturskola"

Annons

Bakom kravet på att riva upp beslutet i BUN ligger det faktum att nämndens ledamöter inte fick ta del av LR:s skrivelse, enligt Björnbom.

Där skriver lärarna: " Vi bifaller de presenterade idéerna till en ändring av musikskolan till en så kallad Kulturskola, dock endast med förutsättning att alla tillkommande och utökade tjänster finansieras av externa medel och inte belastar BUN:s redan hårt ansträngda budget".

- Vi vill gärna se en kulturskola i Säter men den ska byggas med externa pengar och inte tas från barn- och utbildningsnämndens budget. Vi är förvånade över att BUN har så mycket pengar. Pengarna behövs för satsningar på lågstadiet.

- Tyvärr är det alltför många elever som får svårigheter på högstadiet för att de inte har de rätta grundkunskaperna. Det innebär i sin tur att många hamnar på individuella programmet i gymnasiet och det är ett växande rikstäckande problem.

- Dessutom har många av mina kollegor levt med oron att bli uppsagd under hösten på grund av ekonomin. Vi har fem/sex kollegor som sagts upp under senare år på grund av dålig ekonomi. Därför förvånar det oss att det plötsligt finns pengar till en satsning på kulturskola som inte är en obligatorisk del av skolan, säger Ingeborg Björnbom.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons