Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Riv hopptornet och badhuset vid Hönsan"

Annons

Hopptornet vid Hönsan, som sedan i början av sommaren varit avstängt, har blivit till ett klätterplank och lekplats. Hörnstolparna är genomruttna, men det har tydligen inte hindrat ungdomarna, som på kvällarna klättrar över skivorna som spikats upp för att förhindra just detta.

Kallbadhuset vid Hönsan har så sent som i veckan varit föremål för vandalisering som klotter och förstörelse av räddningsredskap.

Karl-Gustav Wigge är trött på det här och tycker att pengarna som läggs ut på sanering och upprustning, kunde användas till något trevligare.

- Det är väl bättre att satsa pengarna på att rena sjön, så att folk vill bada, annars är det väl ingen idé att investera i ett nytt hopptorn. De måste ju även bygga ett nytt badhus eftersom även väggarna är halvruttna, säger Karl-Gustav Wigge.

Han har sett många hopptorn genom åren och varit med när det kostade 15 öre att bada vid badhuset.

Det berömda tornet byggdes 1930 och har varit något av en Hedemorasiluett.

De politiska partierna i stan har lovat Kultur-och fritidsnämnden bidrag till ett nytt torn och ett parti har hittills lämnat in 10 000 kronor.

- Hopptornet är en viktig del för Hedemoras identitet, vår målsättning är att tornet ska byggas upp igen, säger Kjell Rosén.

Hela badanläggningen är i behov av upprustning, när detta kan ske är ännu oklart. Klar är däremot att den preliminära kostnadsberäkningen för ett nytt torn, vilken uppgår till

300 000 kronor.

ÅSA JOHANSSON

Mer läsning

Annons