Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Riv eller bränn"

Annons

Det tycker en av grannarna, Anna-Lisa Malmberg, som bor ett stenkast från bedrövelsen. Hon har skrivit ett långt brev med adress till Ludvika kommun och när en förhoppning om att det ska bli snabba åtgärder från byggnadsnämndens sida.

Stugorna är inte bara förfallna. De har också utsatts för grov skadegörelse. Inventarier har kastats ut på tomterna och massor av fönsterglas har krossats. I förekommande fall finns tydliga tecken, bland annat graffitimålningar och madrasser, på att några av de förfallna byggnaderna dessutom är eller har varit ett tillhåll för mindre nogräknade personer.

- På ett gammalt hus där en familj bodde för 30 år sedan har alla fönster slagits ut och även dörrarna är uppbrutna och står och slänger, konstaterar Malmberg som kallar det hela för skamfläckar i naturen.

- Vi hade trott att vi skulle bli av med eländet när riksvägen skulle byggas, men nu ber vi att ni kikar på detta och bränner eller river alltihop. Man retar sig på dylikt. Så här ska det inte behöva se ut mitt i stan.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons