Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ringholm satte pappersbruket i fokus

Annons

Den mycket idrottsintresserade finansministern besökte också Kvarnsvedens IP för att titta på Borlänge som föregångskommun när det gäller idrottsrörelsens drift av kommunala idrottsanläggningar.

Ett besök på nöjes- och utbildningsanläggningen Cozmoz och ett internt möte med landstings-ledningen samt kommunalråd från länet stod också på programmet.

Vid Kvarnsvedens pappersbruk var man nöjd med att ytterligare en minister på kort tid besökt pappersbruket.

- För två månader sedan var miljöminister Lena Sommestad här. Sedan har också kronprinsessan varit här. Det skapar förstås fokus på vår arbetsplats, och det är mycket bra, säger Göran Israelsson, representant för Pappers avdelning.

Ringholm tog Kvarnsvedens papperbruk som ett exempel på företag som skulle må väldigt bra av att Sverige införde euro.

Facket ligger dock lågt.

- Vi har bestämt oss för att vara neutrala. Vi ska förse våra medlemmar med så mycket material som möjligt för att de ska kunna ta ställning. Och vi uppmanar alla att rösta, säger Israelsson.

De kraftfulla investeringar som pågår, och framförallt som väntar, är förstås av intresse även för en finansminister och regeringen.

- Nyss har en packmaskin för 110 miljoner blivit färdig. Bygget av en ny panna för drygt 400 miljoner pågår. Och bygget av den nya pappersmaskinen för drygt 4 miljarder kronor planeras för fullt.

- Med den nya pappersmaskinen inför vi ytterligare ett skift vilket ger 60 nya jobb, berättar Israelsson.

Jan Bohman, ombudsman, menar att det är viktigt att visa upp pappersbruket för statsråd från regeringen.

- Detta kommer att bli det största pappersbruket i Europa. Därmed ställs det krav på bra infrastruktur, i högsta grad en fråga för regeringen.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons