Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rimliga krav på snöröjning

Annons

Svar till "Snöröjare i Hjulsjö", den 16 februari

Alla gillar inte att man ställer krav på sin kommun. Uppenbart inte alla i Hjulsjö. Jag kan trösta Hjulsjöbon med att även vi på Åkerö och i Noret skottar våra egna gårdar och vägen fram till brevlådan. Ofta också en hel del trottoarer för att hindra olyckor, där barn och äldre personer är mest illa utsatta. Hjulsjö i all ära, men det är viss skillnad på centralorten och en liten idyllisk by på landet.

Trafiken är intensiv i Noret och på Åkerö året om och större delen av dygnet, bland annat på grund av alla trevliga invånare som kommer hit från Hjulsjö, Hjortnäs och Tällberg med flera byar och handlar, går i skolor, ser ishockey, besöker kyrkan, konstmuseet, kulturhuset och Hildasholm, ser bio eller besöker Siljans konditori.

För att i första hand våra barn och äldre personer men också våra kort- och långväga gäster ska kunna ta sig till och från skolor, affärer och andra mötesplatser behövs väl underhållna trottoarer av trafiksäkerhetsskäl.

Barn samt äldre, ofta med rullatorer, har ofta fått gå mitt ute i gatan för att komma fram. En del boende i Noret tar mot sin vilja bilen för att handla trots endast några hundra meters gångavstånd.

Välfärden i Hjulsjö blir ju inte bättre av dålig snöröjning av ett inkompetent kommunbolag i centrum. Tre personer i Leksand är nöjda med snöservicen. Jag tror att det kan vara 100 procent fler eller minst sex personer, men många av de övriga 5 000 invånarna delar nog inte den bedömningen.

HOPPAS PÅ SNAR BÄTTRING

Mer läsning

Annons