Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksbekant gripen kan bli häktad

Annons

Under tisdagen inleddes häktningsförhandlingar mot den man som förra veckan greps i Falun, misstänkt för stöld i Mora. Åklagaren yrkade att mannen skulle häktas för sannolika skäl misstänkt för stöld vid JC och Intersport i Mora, samt Sörlin sport i Rättvik. Åklagaren menade även att det förelåg risk att mannen skulle förstöra bevis och begå nya brott om denne sattes på fri fot.

Den misstänkte mannen förnekade brott och bestred häktning. Fortsatta förhandlingar ägde rum bakom lyckta dörrar. Tingsrätten kunde senare meddela att mannen häktats och att åtal väntas den 18 februari.

Händelsen i Falun har också fått riksdagsman Rolf Gunnarsson, m, från Svärdsjö att reagera. På tisdagen ställde han en fråga till justitieminister Thomas Bodström, s, och undrade när regeringen ska inse polisproblemen i Dalarna.

När den misstänkte tjuven greps i Falun fanns nämligen inte en enda polis - i en kommun med över 50 000 invånare - att tillgå i hela Falun. I 20 minuter fick en butiksägare hålla fast den misstänkte innan en polispatrull från Borlänge anlände.

Väg väntas

byggas om

ORSA

u Den svåra trafikolyckan på riksväg 45 under söndagen inträffade längs ett kurvigt och olycksdrabbat avsnitt av vägen. En sträcka av ett par kilometer, som länge har varit aktuell för ombyggnad.

Vid olyckan slogs en dansk trebarnsfamilj från Tiköb sönder. Den 10-årige sonen omkom och fadern fick svåra skador.

- Det har hänt en hel del olyckor längs avsnittet, bekräftar vägmästare Lars-Erik Holmström, och ofta med allvarlig påföljd.

- Sträckan är aktuell för ombyggnad, men det lär dröja ännu några år innan den blir av, konstaterar han.

Mer läsning

Annons